ANCHETE CE ZICE LUMEA

Sondaj: Cum înțelegem oligarhia?

Fiecare guvernare moldovenească e înțeleasă în cadrul unor paradigme. Termenii de ”dictatură”, „democraţie” sau „oligarhie” ne structurează felul în care înţelegem politicul în ţara noastră (şi în alte ţări). Definiţia pe care le-o dăm acestor termeni ne crează anumite aşteptări de la sfera politică, ne predispun să acţionăm în anumite feluri faţă de la forţele politice existente, ne ajută să ne poziţionăm faţă de aceste forţe politice şi ne condiţionează alegerile politice.
PlatZforma anunţă un apel la contribuţiile dvs. pentru a organiza un dosar de opinii, analize şi dezbateri despre „oligarhi” și „oligarhie” în contextul nostru post-socialist. În cadrul acestui dosar, vă invităm să participați în mod anonim la un scurt sondaj de opinie. Am vrea să ştim care sînt înțelesurile cele mai frecvente atribuite acestor concepte, cît de mult sînt ele folosite în legătură cu viața politică din Moldova și care ar fi posibilul lor efect asupra diferitelor procese care au loc în țară.
Vă mulţumim anticipat pentru contribuţia dvs. la dosarul nostru, participînd la acest sondaj, prin completarea chestionarului de mai jos.
În caz că aveți probleme cu scriptul Google, adresa directă a sondajului e aici:
PlatZforma

 


Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu