Echipă
Echipa AO PLATFORMA era compusă, la sfîrșitul anului 2020, din 4 colaboratori permanenți (3 jurnaliști/editori și 1 contabil). De asemenea, în proiectele derulate pe durata acestui an, asociația a colaborat cu încă 30 persoane.

Proiectele și activitățile asociației

1. Lansare de carte. ”Sofia Nădejde. Despre creierul femeii și alţi demoni. Antologia textelor publicistice. (7 martie, ora 16.00
Biblioteca Publică de Drept (str. Armenească, 42, Chișinău), cu participarea Mariei Cernat, una din antologatoarele volumului. 

2. Carte activistă pentru copii ”Alexandra în Chișinăul anului 2050”.

Lilia Nenescu și Vitalie Sprînceană au scris o poveste activistă pentru copii, care urmărește aventurile unei fetițe – Alexandra – și ale prietenilor săi Marius și Ani în Chișinăul anului 2050. Această carte conține, de fapt două povești în una. Pe de o parte e vorba de povestea fetiței Alexandra care trăiește în 2050 și călătoria ei în Chișinăul din 2020, adică orașul de azi.
Pe de altă parte prezentăm și o istorie în care lucrurile frumoase se întîmplă pentru că oamenii decid să participe activ la modul în care orașul este construit zi de zi.

Legătura spre carte:
https://platzforma.md/arhive/389138#dearflip-df_389157/1/

3. Nuvela ilustrată ” Povara Anastasiei. O istorie optimistă despre salariul de trai(cu sprijinul Oficiului Regional ”Dialog în Europa de Est” al Fundației „Friedrich Ebert”, Kiev).
Bugetul proiectului – 4955 euro.
Echipa de proiect:
Vitalie Sprînceană – autor text
Lilia Nenescu – autoare ilustrații
Ana Vasina – tehnoredactare.
Corina Ovcearenco – traducătoare.
Cristian Velixar – traducător.
Nuvela oferă o prezentare accesibilă a salariului de trai și a modului prin care muncitoarele și muncitorii îl pot revendica.  
Protagonista nuvelei este Anastasia, o muncitoare de la o fabrică de textile dintr-un mic orășel din Moldova, care produce pentru Rochiato, un brand italian ficțional. Anastasia, o mamă singură care crește doi copii, abia de supraviețuiește primind puțin mai mult decât salariul minim.
Turnura istoriei are loc în momentul în care Anastasia privește un reportaj despre un protest organizat, cu ocazia zilei Black Friday (Vinerea Neagră), la un centru comercial. Protestul viza susținerea muncitoarelor din industria textilă și cerea brandurilor să plătească salariul de trai. Astfel Anastasia află despre salariul de trai și începe un drum anevoios de convingere a colegelor sale, apoi și a altor muncitoare de la alte fabrici din Moldova, România, Ucraina și Polonia (țările unde are loc producția brandului ficțional) pentru a cere salariul de trai.
Miza nuvelei este să argumenteze pentru salariul de trai altfel decât o facem prin metodele tradiționale – studii și cercetări experte. În acest fel reușim să ajungem la alte grupuri-țintă – muncitoare și muncitori din industria textilă, din alte industrii, publicul larg.
Nuvela a fost tradusă în limbile rusă și engleză.

4. În perioada stării de urgență (17 martie-15 mai) membrii AO Platforma au participat activ în varii inițiative și grupuri de solidaritate și ajutor reciproc: Coliba Albastră (pentru sprijinul persoanelor fără adăpost), Împreună Împotriva Covid etc.