AFIS CULTURAL

SLAM POETRY Chișinău

OFICIAL: Organizăm primul slam de poezie din Chișinău!
Cu premii bănești pentru poezia vie!
În 3 ianuarie 2023, la ora 18.00 la Cartego Bookstore, invităm poeții și publicul doritor să asculte poezie nouă!
Înscrierile se pot face prin e-mail: doru28@yahoo.com sau cu o jumătate de oră înaintea evenimentului. Numărul maxim de persoane care pot fi înscrise e de 20. În cazul în care lista se va completa, doritorii vor fi adăugați pe lista de rezervă. Premiul va fi decernat de către public. Publicul și doar publicul va fi singurul jurat în timpul acestui turneu poetic!
Intrarea pentru poeți e gratis. Publicul spectator va putea face donații pentru Centrul de refugiați Fides.
 
REGULILE SLAMULUI:
– fiecare participant poate recita doar texte proprii. În prima rundă participanții vor avea câte 3 minute pentru a face acest lucru. În semifinală, câștigătorii vor avea 3 minute 30 de secunde, iar în finală – 4 minute. Nu sunt permise folosirea recuzitelor sau instrumentelor muzicale, dar participanții își pot citi textele de pe telefoane, carnete, caiete, foi de hîrtie sau orice alt suport pentru textul scris. Evident, textul poate fi recitat și din memorie, sau poate fi improvizat.
Slamerii și slamerele sunt judecați/te doar de spectatorii/ toarele prezenți/te la eveniment. Așa că vă încurajăm să vă invitați prietenii/nele.
În prima tură vor fi desemnați cinci jurați dintre spectatori, în semifinală și finală va fi un vot popular – fiecare spectator va avea dreptul la un vot.
Nu numai poezia este evaluată, ci și felul în care va fi recitată – interpretarea, expresii faciale, coregrafie, gesturi, dicție și carisma.
Mai detaliat despre rundele slam-ului:
Runda 1 – Eliminările – fiecare recital durează maxim 3 minute; ordinea recitalurilor se stabilește prin tragere la sorți, scorul se va număra prin adunarea scorurilor de pe tabletele juraților. Timpul începe cu pronunțarea primului cuvânt.
Runda 2 – Semifinala – În semifinală se califică patru poeți/poete care au obținut cel mai mare număr de puncte în Eliminări. Cei/le patru vor recita în perechi. Componența perechilor și ordinea recitalurilor se stabilește prin tragere la sorți; Participanții vor avea câte 3 minute jumate pentru a-și rosti textele. În semifinală votează toată lumea prezentă, inclusiv poeții/poetele care nu s-au calificat în semifinala. Se votează prin ridicare mâinii la cererea moderatorului după recitarea fiecărei perechi.
Runda 3 – Finală – e un duel al celor doi/uă câștigători/toare a semifinalei; De data aceasta participanții vor avea câte 4 minute. Votează toată lumea prezentă în sală după cele două recitaluri, la cererea moderatorului. Câștigătorul e cel care va aduna cele mai multe voturi.
În cazul unui număr egal de puncte în marja superioară a eliminărilor sau semifinală, se va organiza o mini competiție între pretendenții la titlu, de un minut, după care participanții vor fi evaluați de spectatori prin vot direct.
=========================
Numar maxim de participanti: 20.
Gazda turneului va fi Teodor Ajder.
 
Sprijină redacția Platzforma pe Patreon!
Become a patron at Patreon!

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu