AFIS RECENTE

Reverse discourse // Be together dancing

Reverse Discourse (România)
Este un spectacol conceput de coregrafa Ioana Marchidan,
Efectele de lumină și vizuale – Hermina Stanciulescu,
Sunet design – Alexandru Suciu.
Reverse discourse – un discurs inversat. Depersonalizat. Fragil. Intim. Un performance despre body politics, care pune în atenție mesajul despre forța distructivă a abuzului de putere. Ioana Marchidan scurtcircuiteaza memoria corporala colectivă, identificând și aducând la suprafață gesturi adânc înrădăcinate, cu scopul de a le dezarhiva și descompune printr-o alunecare corporală spre o coregrafie abstractă.
 
Teacher’s Performance: Be together, dancing (Ucraina, România, Moldova, Polonia, Italia, Germania)
Spectacolul va fi o improvizație deschisă, oferită de către profesorii invitați în cadrul acestui Festival. Improvizația necesită îndemânare și pregătire deosebită din partea artiștilor pentru a realiza tablou întreg și armonios. Ca și în muzică, improvizația este forma cea mai înaltă de a demonstra profesionalismul și nivelul de pricepere.
În contextul situației actuale, este deosebit de important ca artiști din diferite țări, să creeze în comun, să reflecte nu doar realizările tehnice și schimbările de timp, ci mai presus de toate, inițierea înțelegerii reciproce umane.
Cum să creăm un spațiu în care să ne auzim și să ne îndreptăm energia nu către rivalitate, nu către competiție, nu către acuzații, nu către dușmănie – ci către reciprocitatea creației? Chiar dacă apar emoții puternice, cum pot fi ele transformate prin mișcare, prin eliberare?
Acest performance reflectă modul în care, în spațiul deschis al improvizației, care poate fi asociat cu necunoscutul, atenția la spațiu, la parteneri, la sine, încrederea deplină în ei și conștientizarea tuturor acestor aspecte – creează și co-crează împreună cu publicul, o operă de artă în momentul de față. E un performance viu, interactiv. Un spectacol creat în fața ochilor spectatorilor, care reflectă memoria corpului și energia nu numai a artiștilor ci și a publicului prezent.
Biletele pot fi procurate aici: https://afisha.md/…/undefined/11822/reverse-discourse sau la casele Teatrului.
 
Unde: Teatrul Republican „Luceafărul”
Cînd: Joi, 22 septembrie, 19.00. 
Pagina de fb a evenimentului: https://www.facebook.com/events/803732414150678/ 
Sprijină redacția Platzforma pe Patreon!
Become a patron at Patreon!

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu