DOSAR SOCIAL RECENTE

”Dosare Sociale: Solidaritate, Muncă şi Drepturi Sociale 2022” : Proiect de articole și traduceri: apel la contribuții

În cadrul proiectului ”Dosare Sociale: Solidaritate, Muncă şi Drepturi Sociale 2022”, PLATZFORMA lansează un apel de texte pe teme ce țin de solidaritate, muncă și drepturi sociale în Republica Moldova.
Textele vor aborda teme ce țin de:
solidaritate: coeziune socială, ajutorul pentru refugiați, drepturile refugiaților, politicile publice față de refugiați, integrarea persoanelor refugiate, politici de prevenire a discriminării etc. 
muncă: muncă atipică, munca pe platformele on-line, forme de auto-organizare a muncitorilor și muncitoarelor, precaritate, raporturi de muncă atipice, munca de freelancing, telemunca (munca la distanță), munca migranților moldoveni în afara țării, forme de participare a muncitorilor la gestiunea întreprinderilor, cooperative, drepturile muncii ale refugiaților etc. 
drepturi sociale – protecția socială în Republica Moldova, politicile sociale, reforma politicilor sociale, modificările la legislația muncii, campanii pentru politici sociale progresiste (venitul universal necondiționat etc). 

Textele vor fi scrise în limba română și vor avea dimensiunea între 12 000 – 18 000 caractere fără spații. 

Articolele vor fi publicate pe PLATZFORMA.MD, iar autorul va fi remunerat cu un onorariu în mărime de 125 EURO net. 

Proiectul se va desfășura în perioada 1 iunie – 30 noiembrie 2022. 

Textele vor fi trimise pe adresa platzforma@gmail.com 

Coordonatorii proiectului: Lilia Nenescu și Vitalie Sprînceană. 


Proiectul „Dosare Sociale: Solidaritate, Muncă şi Drepturi Sociale 2022”, realizat de PLATZFORMA în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert Stiftung Moldova (FES Moldova), reprezintă o continuare a unor eforturi de cercetare, analiză și discuție publică pe teme de interes social, cultural și economic, realizate anterior de echipa Platzforma în colaborare cu FES Moldova (cu începre din anul 2017). 

 #FES #platzforma

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu