AFIS RECENTE

Premiul Tabori Preis International 2022 pentru Nicoleta Esinencu și Teatrul Spălătorie

Fundația ”Fonds Darstellende Künste” (rom. Fundația pentru Artele Spectacolului) din Berlin (Germania) a decis acordarea premiului Tabori Internațional pentru anul 2022 Nicoletei Esinencu și Teatrului Spălătorie. Tabori Preis este unul din cele mai importante premii pentru artele spectacolului (teatru, dans, arte media, arte conceptuale) din Germania. 
Premiul vine ca o apreciere pentru Teatrul Spălătorie pentru o ”formă teatrală/performativă fascinantă și unică, care combină personalitățile individuale ale artiștilor și temele politice controversate cu o estetică potrivită care creează producții teatrale originale. (…) Prin acordarea acestuia premiu Juriul vrea să transmită un mesaj de susținere pentru artiștii curajoși, uneori controversați, ce nu se bucură neapărat de sprijin în contextele lor locale și a căror practică este principială pentru dezvoltarea de mai departe a artelor performative – atît la nivel local cît și internațional.” 
Mai jos puteți vedea ceremonia de premiere și discursurile Norei Dorogan și Nicoletei Esinencu (cu începere de la ora 01.58): 

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu