AFIS

SCA x ȚOL: Debut

Expoziția prezintă prima manifestare publică a studenților Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” în calitate de artiști independenți, cu lucrări realizate în afara programului de instruire al unei instituții de învățământ artistic. Debutul, în acest context, trebuie înțeles drept o etapă de detașare, de altfel necesară în procesul devenirii lor profesionale, de tutela profesorilor de la Colegiu, într-un proces de căutare a propriilor lor idei ce s-au format drept reacție la materia predată în școală.
Astfel, lucrările din cadrul expoziției pun în evidență concepte și teme mai curând personale, însă relevante atât pentru autorii lucrărilor, cât și pentru public, tinerii creatori încercând să formeze o legătură dintre privitor și lumea artistului în devenire.
Expoziția de față adună lucrările a 5 tinere, caracterizate de o diversitate a expresiei artistice ce pun accent pe explorarea intuiției subiective și pe experiment în artă. Dincolo de căutările individuale ale participantelor la expoziție, manifestarea dată își propune să surprindă caracterul specific al unei noi generații de artiști emergenți.
25.10.24 – 
08.11.24, Spațiul ȚOL, str.Mitropolit Varlaam 50, Кишинёв, Молдавия

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu