AFIS RECENTE

Expoziția ZONE DE FRONTIERĂ, fotografii de Anastasia Kuznețova și Volker Kreidler

Expoziția ZONE DE FRONTIERĂ
Locuri și oameni la frontierele polono-ucraineană și ungaro-ucraineană
fotografii de 𝗔𝗻𝗮𝘀𝘁𝗮𝘀𝗶𝗮 𝗞𝘂𝘇𝗻𝗲𝘁̦𝗼𝘃𝗮 și 𝗩𝗼𝗹𝗸𝗲𝗿 𝗞𝗿𝗲𝗶𝗱𝗹𝗲𝗿
𝟭𝟱.𝟭𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟮 – 𝟬𝟱.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯
𝗩𝗲𝗿𝗻𝗶𝘀𝗮𝗷: 𝟭𝟱.𝟭𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟮, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟴:𝟬𝟬, 𝗴𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝗿𝘁𝗮̆ 𝗕𝗨𝗡𝗞𝗘𝗥 (𝘀𝘁𝗿. 𝟯𝟭 𝗔𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁 𝟭𝟵𝟴𝟵, 𝗻𝗿. 𝟭𝟯𝟳)
Expoziția fotografică Zone de frontieră: locuri și oameni la granița ucraineano-polonă și ucraineano-ungară (10/21-8/22) de Volker Kreidler și Anastasia Kuznețova face parte din proiectul de cercetare ZOiS – The Liberal Script in Ukraine’s Contested Border Regions (Scriptul liberal în regiunile de frontieră contestate ale Ucrainei).
Expoziția prezintă patru locuri: 𝗖𝗵𝗲𝗿𝘃𝗼𝗻𝗼𝗵𝗿𝗮𝗱 și 𝗦𝗮𝗺𝗯𝗶𝗿 (din regiunea Lviv) la frontiera polono-ucraineană și 𝗕𝗲𝗿𝗲𝗵𝗼𝘃𝗲 și 𝗨𝗷𝗵𝗼𝗿𝗼𝗱 (din Transcarpatia) la frontiera ungaro-ucraineană.
𝗩𝗼𝗹𝗸𝗲𝗿 𝗞𝗿𝗲𝗶𝗱𝗹𝗲𝗿: “În octombrie 2021, am început să fotografiez pentru proiectul de cercetare „Scriptul liberal” la granița cu Polonia, în Ucraina, iar în februarie 2022 am fost la granița ucraineano-ungară, doar cu o săptămână înainte de începerea războiului rus de agresiune. După aceasta, împreună cu fotografa ucraineană Anastasia Kuznețova și tot în cadrul proiectului ZOiS, am decis să documentăm în continuare locurile unde am fotografiat până la război”.
Forumul ZOiS reunește perspective academice, artistice și politice asupra problemelor curente în Europa de Est.
Fotograful 𝗩𝗼𝗹𝗸𝗲𝗿 𝗞𝗿𝗲𝗶𝗱𝗹𝗲𝗿 documentează de mai mulți ani procesele de transformare și topografia Europei Centrale și de Est. Este preocupat în mod special de spațiul social ca depozit al activității umane. Volker Kreidler realizează proiecte în Ucraina din anul 1994.
Site personal: https://volkerkreidler.de/
𝗔𝗻𝗮𝘀𝘁𝗮𝘀𝗶𝗮 𝗞𝘂𝘇𝗻𝗲𝘁̦𝗼𝘃𝗮 a lucrat ca fotograf de modă pentru diverse agenții din Kiev până la atacul rusesc asupra Ucrainei. După sosirea ei la Berlin, Kuznețova cooperează cu fotograful Volker Kreidler. Expoziția foto „Borderlands 10/21-8/22” este primul lor proiect comun.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul pentru Artă Contemporană 𝐊𝐒𝐀:𝐊 și galeria de artă 𝗕𝗨𝗡𝗞𝗘𝗥
Expoziția va rămâne deschisă până la 𝟬𝟱.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯
Pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/879310210082036

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu