CARTI CULTURAL RECENTE

Lansare de carte: Jurnal precar, de Tamara Cărăuș, la Librăria din Centru (4 august, 18.15)

Joi, 4 august crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Jurnal precar, de Tamara Cărăuș, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.
Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Alături de autoare vor participa:
Vitalie Sprînceană.
Lucia Culev.
Alexandru Cosmescu
Moderator: Em. Galaicu-Păun

„Dragul meu CV, iartă-mă că te-am trimis în toate cele patru vânturi și te-am pus să concurezi cu CV-uri groase, de la case mai mari, cu magnifice realizări în ele. Probabilte fac să roșești. Trebuie să te prefaci că nu mă cunoști…” (Tamara Cărăuș)

TAMARA CĂRĂUȘ (născută în 1972) a studiat filosofie și litere la Universitatea din București, cu doctoratul susținut, în 2001, la aceeași universitate. A desfășurat proiecte de cercetare în cadrul mai multor instituții: Colegiul Noua Europă, Universitatea din București, Universitatea din Oxford, Universitatea din Uppsala, Universitatea din Groningen, Universitatea din Rijeka, Institut für die Wissenschaften vom Menschen, Viena, Academia de Științe a Poloniei ș.a. A publicat mai multe articole științifice și a coordonat volumele Cosmopolitanism and the Legacies of Dissent (Routledge, 2014), Cosmopolitanism Without Foundations (Zeta Books, 2015), Re-Grounding Cosmopolitanism: Towards Post-Foundational Cosmopolitanism (Routledge, 2016), Migration, Protest Movements and the Politics of Resistance. A Political Philosophy of Cosmopolitanism (Routledge 2018). A publicat cărțile tzara mea (Editura Arc, 2000), Efectul Menard (Editura Paralela 45, 2003), Capcanele identității (Editura Cartier, 2011), Limba de hârtie (Editura Cartier, 2017, ediția a II-a, 2019) și Militant Cosmopolitics. Another World Horizon (Edinburgh University Press, 2022).

Vitalie SPRÎNCEANĂ, activist civic, contribuitor Platzforma. Este autorul studiului „Societatea civilă” în volumul colectiv Republica Moldova: 30 de ani în 30 de cuvinte, Editura Cartier, 2022.
Lucia CULEV este liber profesionist.
Alexandru COSMESCU, filozof și poet. Cea mai recentă carte:  Cine nu e mângâiat nu există, o antologie a generației 2000, împreună cu Anastasia Gavrilovici, Editura Cartier, 2021.
Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.

Jurnal precar, de Tamara Cărăuș, (Rotonda). Broșată, 200 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe https://cartier.md/
Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe https://cartier.md/

 

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu