AFIS

Discuție Publică la Teatru-Spălătorie: Mame singure în Moldova: stereotipuri și provocări.

Discuția publică „Mame singure în Moldova:stereotipuri și provocări” va scoate in vizor situația părinților singuri care își cresc copii în Moldova. Accentul va fi pus pe situația mamelor, așa cum acestea deseori se confruntă nu doar cu indiferența statului, dar și cu un șir de stereotipuri și prejudecăți din partea societății, de care deseori tații singuri sunt scutiți. Să fii mamă singură în Moldova uneori poate părea un act de eroism în comparație cu toate dificultățile pe care trebuie să le confrunte aceste persoane, alteori este o realitate însoțită de sentimentul de rușine impus de către cei din jur.

Invitatele evenimentului sunt două mame singure care locuiesc și își cresc copiii în Moldova. Olga Melniciuc și Diana Guja își vor împărtăși experiențele lor de mame singure și ne vor ajută să înțelegem și să cunoaștem niște realități ascunse și puțin discutate în societatea din Moldova.

Evenimentul se va desfășura în limbele Română și Rusă.
Intrarea este gratuită. Locurile sunt limitate, vă încurajăm să veniți din timp pentru a reuși să prindeți locuri.

Evenimentul este cea de a patra discuție publică din seria celor șase organizate în perioda martie-august de către Grupul de Inițiative Feministe din Moldova, cu susținerea Fundației European Endowment for Democracy.

Pentru mai multe detalii despre primele trei discuții publice: “Identitate | Corp | Activism”
“Femeile Rome: între mit și realitate”
„Masculinități și Feminități:exprimare de gen în Moldova” accesați următoarele linkuri:

1. https://www.facebook.com/events/594113324076028/
2. https://www.facebook.com/events/1742550455981481/
3. https://www.facebook.com/events/1195848147094493/

 

 

 

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu