AFIS

Atelier de grădinărit comunitar în Parcul Calea Orheiului

Vă invităm sâmbătă, 27 aprilie, cu începere de la ora 12:00 la un atelier de grădinărit în zona adiacentă pavilionului comunitar. 

Ce urmează să facem:
– să salubrizăm zona de parc din apropierea pavilionului și a livezii comunitare;
– să completăm cu pământ și compost paturile înălțate;
– să plantăm plante perene lângă pavilion.
– să plantăm plante perene în paturile înălțate. 

Context

Deși la Poșta Veche lipsesc spațiile publice de calitate, aici sunt cele mai multe spații verzi, total sălbatice adică fără pic de planificare/intervenție care dispun de un potențial enorm pentru a deveni laboratoare de inovație a spațiilor publice din oraș.

Considerăm că un mod alternativ de organizare a unui spațiu public sunt grădinile și livezile comunitare. Acestea sunt spații publice în care comunitatea se învață reciproc, cultivă împreună și se bucură de rezultatele muncii lor. Prin urmare, în anii 2019-2020 am plantat o livadă comunitară în parcul Calea Orheiului. În prezent, în parc crește o livadă de peste 20 de pomi fructiferi de caise, cireșe, mere, pere, prune. 

În 2022-2023, cu susținerea comunității, a Fundației Soros Moldova și primăriei mun. Chișinău, am reușit să amenajăm un pavilion comunitar – primul și unicul element de infrastructură urbană din parc. Totodată, am amenajat două paturi înălțate lângă pavilion.

Detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu