AFIS

Al 16-lea Cartier, 16 Etaje, 16 Oameni – un documentar realizat de Tatevik Vardanyan [Armenia] – proiecție

Vineri, 26 aprilie 2024, ora 19:00
Apartamentul Deschis
 (str. București 68/1, Chișinău)

16 District, 16 Floor, 16 People (Al 16-lea Cartier, 16 Etaje, 16 Oameni) (20 min, 2018), este un scurtmetraj care prezintă un cartier din Erevan, capitala Armeniei. În acest cartier, moștenirea Uniunii Sovietice încă ocupă mințile și viața de zi cu zi a rezidenților care locuiesc în aceste uriașe structuri monolitice neterminate, construite în forma literelor „CCCP”, conform unei legende urbane. În 1986, oamenii încă mai investeau în unele apartamente în forma literei „P”, care în cele din urmă nu au fost construite niciodată din cauza iminentei prăbușiri a Uniunii Sovietice.

Filmul evidențiază problemele și preocupările cotidiene ale comunității, făcând legătura între trecut și prezentul cu toate schimbările și dificultățile oamenilor, care au trăit cândva într-o superputere și care a devenit un imperiu în descompunere.

Tatevik Vardanyan este o fotografă și regizoare de film de naționalitate armeană, care trăiește în prezent între Londra și Erevan. De profesie matematiciană și informaticiană, a ales să-și urmeze pasiunea pentru artă. A început să fotografieze mediul din jurul ei în mod autodidact, iar mai târziu s-a profesionalizat în această practică. Fotografia a determinat-o să regizeze două documentare, Al 16-lea Cartier, 16 Etaje, 16 Oameni și Taniel (2018). În prezent, lucrează ca fotografă independentă și conduce ateliere de fotografie la Centrul Tumo pentru Tehnologii Creative.

Proiecția filmului are loc în urma plimbării lunare Masa Critică Chișinău, care promovează utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport alternativ în oraș. Vă invităm să vă alăturați următoarei plimbări cu bicicleta vineri26 Aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu