AFIS

Protest contra genocidului din Palestina

Urmărim online cu groază genocidul care se petrece acum în Gaza și Cisiordania, Palestina. În Gaza, două milioane de palestinieni și palestiniene, dintre care un milion (50%) sunt copii, se află sub bombardamente intense continue din partea statului ocupant Israel.
A susține poporul Palestinei, nu este egal cu a susține Hamas. Pe lângă suferință și moarte, violența forțelor Israeliene servește drept instrument de recrutare pentru Hamas. La rândul său, aceștia răspund tot prin brutalitate, perpetuând un ciclu al violenței. Ne dorim oprirea acestui ciclu nesfârșit al violenței și repunerea în drepturi a grupurilor de oameni care de zeci de ani sunt victimile unor politici de ocupație, aparteid, blocadă și ucidere sistemică din partea statului Israel.
Adițional, recunoaștem asimetria de forțe dintre statul Israel și diversele fracțiuni Palestiniene. Considerăm că responsabilitatea pentru acest ciclu al violenței este proporțională cu amploarea actelor de violență comisă, dar și cu puterea militară, diplomatică și politică a părților. În acest context, considerăm cel puțin injustă atitudinea acelor state, inclusiv Republica Moldova, care susțin exclusiv o parte și închid ochii la suferințele celeilalte.

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu