AFIS RECENTE

În solidaritate cu lucrătorii/oarele culturii din Ucraina și Belarus

Dragi prieteni, vă invităm să vă alăturați programului public „În solidaritate cu lucrătorii/oarele culturii din Ucraina și Belarus”, careprevede proiecții de film urmate de discuții, prezentări cu participarea unor invitați din Belarus și Moldova și ateliere de creație pentru copii.

Programul „În solidaritate cu artiștii/ele și lucrătorii/oarele culturii din Ucraina și Belarus” își propune să creeze spații culturale sigure pentru artiștii și activiștii din Ucraina și Belarus, pentru a dezvolta noi legături profesionale cu colegii din Republica Moldova și pentru a împărtăși gânduri despre criza umanitară actuală din regiune prin crearea de noi lucrări de artă. Activitățile propuse vin să consolideze legăturile existente și să creeze altele noi între activiști culturali, refugiați, cetățeni și autorități publice, contribuind la rezistența și capacitatea scenei culturale independente de a face față unor transformări provocate în urma unui război. Proiectul va sprijini artiști și curatori prin intermediul programului de rezidențe artistice CHIOȘC AIR. Acesta va fi acompaniat de un program public de evenimente culturale (prezentări, expoziții, proiecții de film și discuții) axate pe arta critică, arta în spații publice, teme precum drepturile culturale, auto-organizarea și autonomia creației, politicile memorării și politici culturale bazate pe mobilitate.

Joi, 16 iunie 2022, 19:00-20:30
Mariupolis, un film documentar de Mantas Kvedaravicius  [LT] – proiecție
Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)
https://zpatiu.wordpress.com/2022/06/13/mariupolis/

Vineri, 17 iunie 2022, 19:00-20:30
Teatrul Queer în secolul XXI ca artă social-angajată: contextul ucrainean – o prezentare de Dmitry Ermolovich-Dashchynski [BY] Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)
https://zpatiu.wordpress.com/2022/06/10/teatrul-queer/

Sâmbătă, 18 iunie 2022, 16:00-17:30
Pădurea Fermecată – atelier de creație pentru copiii din familiile refugiate din Ucraina și pentru cei din Chișinău, condus de Anna Bantiuc [MD] Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)
https://zpatiu.wordpress.com/2022/06/09/volshebnyiles/

Joi, 23 iunie 2022, 19:00-22:30
7 zile în Rai. Diferențe și similitudini între alegerile din 2006 și 2020 din Belarus – o proiecție de film urmată de o discuție cu Natallia Holava [BY] Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)

Vineri, 24 iunie 2022, 16:00-17:30
Pădurea Fermecată – atelier de creație pentru copiii din familiile refugiate din Ucraina și pentru cei din Chișinău, condus de Iulia Pînzari [MD] Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)

Sâmbătă, 25 iunie 2022, 14:00-15:30
Succesele și nereușitele comunității culturale Барысаўская мыза (Barîsaiskaia mîza) din Belarus – 8 ani de la fondare până la lichidare – o prezentare de Natallia Holava [BY] Casa de Cultură (s. Hîrtop. r. Cimișlia)

Programul este organizat de Asociația Oberliht în parteneriat cu Coaliția Sectorului Cultural Independent din RM și este susținut de Primăria Municipiului Chișinău, Institutul Cultural Danez prin intermediul programului Fondul Noii DemocrațiiFundația ERSTE și Fundația Culturală Europeană.

Pentru mai multe detalii accesați pagina Chioșc

Sprijină redacția Platzforma pe Patreon!
Become a patron at Patreon!

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu