PZF VIDEO RECENTE

ContraCultura: Despre Istoria Moldovei povestită prin film (cu Elena Lewicka-Pahomova)

În cadrul emisiunii ContraCultura din 13 aprilie, Vitalie Sprînceană a discutat cu jurnalista Elena Lewicka-Pahomova despre proiectele ei de documentare istorice, despre trilogia Istoria Moldovei, despre recepția filmului, despre popularizarea istoriei prin cinematografie. 
Discuția a avut loc în limba rusă. 

Despre autor

Platzforma Redacția

8 Comentarii

 • Kiokia e cea care l-a învățat pe Dodon și vrea să ne învețe și pe noi istoria…

 • Dna e jurnalist. Pe cind 7 ani in urma majoritatea intelighentiei umbla heisa cu discursul urii centrat pe PCRM, doamna era sustinatoarea lui Filat. Erati atunci la un loc. Trebuie sa va asumati pozitia ei, pentru ca mergind contra lui Voronin care era relativ moderat, alianta si toti fanaticii ei de atunci ati deschis drumul Pahomovei. Radicalismul naste un radicalism si mai mare. Vitalie cred ca stii la ce proces ma refer. Nb. Mesajul nu iti este adresat tie, ci panglicRilor din 2010.

 • Sigur ca ea nu credea ca o s-o inviti, minoritatea imperiala sovietica nu are asa cai troieni ca natiunea titulara din RM.

 • Doamne fereste ce emisiune proasta! Trecand usor peste obsesia ta cu reprezentarea femeilor in istorie si istoria de zi cu zi, Pahomova si-a facut o reclama bestiala. E 12 clase peste tine, Vitalie! Nici macar despre mitologizarile necesare edificarii statale si culturale nu ati vorbit serios. O ora pierduta. Jurnalist din tine ca feminist din mine…

  • Excelent, la cit timp imi pierzi tu aici, ma bucur sa iti raspund cu aceeasi moneda.
   😉

 • Cum poti totusi sa faci un film despe istoria Moldovei si sa nu stii limba romana ?

  • Stie. Si intelege. Sa citeasca. Dar scrie in rusa. Alegerea ei.
   Spor.

Lasa un comentariu