AUTORI

Vasile Ernu

Vasile Ernu este născut în URSS în 1971. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie (Universitatea Al.I.Cuza, Iaşi, 1996) şi al masterului de Filosofie (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff şi redactor asociat al revistei Idea artă+societate. A activat în cadrul Fundaţiei Idea şi Tranzit şi al edituilor Idea şi Polirom. În ultimii ani a ţinut rubrici de opinie în România Liberă, HotNews, Adevărul şi Timpul, precum şi rubrici permanente la revistele Noua Literatură, Suplimentul de Cultură şi Observator Cultural.

A debutat cu volumul Născut în URSS, carte care a luat nenumărate premii şi a fost tradusă în peste zece limbi. În 2009 publică la Editura Polirom volumul Ultimii eretici ai Imperiului. În 2010 publică împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (Editura Polirom).În 2012 publică volumul Intelighenţia rusă azi (Editura Cartier), iar în 2013 publică volumul Sînt un om de stînga (Editura Cartier).

Vasile Ernu (alături de Costi Rogozanu, Ciprian Şiulea şi Ovidiu Ţichindeleanu) este coordonatorul volumului Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismăneanu, Editura Cartier 2008. Este unul din fondatorii şi coordonatorii proiectului www.criticatac.ro .

Blog pesonal: www.ernu.ro

Blog personal: [button url=”www.ernu.ro” shape=”” size=”” type=”” expand=”false” disabled=”false”] www.ernu.ro [/button]

Despre autor

Platzforma Redacția