AFIS

Masa albastră. Acțiune artistică de Ziua Națională a Culturii

Locație: Spațiul ȚOL, str. Mitropolit Varlaam, 50. 
Timp: 15 ianuarie, 18.00
 
Rescriem povestea mesei albastre din sat. O aducem la Chișinău, ne așezăm în jurul ei și ne manifestăm dezacordul față de mai multe acțiuni ale autorităților din ultimul an. Completăm și expediem 200 de cărți poștale către instituții de învățământ și cultură din țară, acțiune prin care vrem să sensibilizăm societatea vis-a-vis activitatea vitregă a Ministerului Culturii.
Vă așteptăm!
***
De ziua Națională a Culturii vă îndemnăm să vă așezați la această masă bătrânească, să scrieți și să trimiteți o felicitare cu ocazia acestei sărbători instituțiilor naționale ale culturii, școlilor, familiei sau prietenilor.
Astăzi, când Ministerul Culturii e ocupat cu elaborarea regulilor și procedurilor de servire a sarmalelor în cadrul pensiunilor rurale, iar cultura este încătușată de piață și economie, am decis să aducem o masă țărănească, albastră, la care au șezut oameni liberi de despotismul banului, dar bogați simbolic în povești, pe care poate le veți simți și voi, adunați în jurul ei. Vă îndemnăm, ca în felicitările voastre festive, să nu uitați să vă manifestați și dezacordul față de tot felul de acțiuni deocheate ale sus-numitului Minister din ultimul an. Puteți folosi cărțile poștale pe care vi le propunem (în cazul acesta ne vom ocupa noi de trimitere), dar puteți scrise și emailuri la cancelaria@mc.gov.md sau să etichetați Ministerul pe rețelele de socializare.
Vă încurajăm și de acum încolo să urmăriți atent făcăturile politice ale Ministerul Culturii, căci acolo, din câte se pare, mâna dreapta nu știe ce face mâna stângă.
Felicitați și aduceți aminte, cultura e ceea ce ne face să fim împreună, ne face puternici, chiar să servim și o sarma, și un pahar cu vin, și ne face capabili să nu acceptăm fofârlicăria.
Să ne trăiască cultura locală!
Să ne trăiască artiștii/artistele și lucrătorii/lucrătoarele din cultură!

Detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu