Luni, 30 ianuarie, ora 17.30, vă invităm la lansarea online a volumului Jurnal precar, de Tamara Cărăuș (colecția Rotonda). Vor participa: Tamara Cărăuș, Carmen Mușat, Vasile Ernu și Paula Erizanu.
Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești.
Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.
„Dragul meu CV, iartă-mă că te-am trimis în toate cele patru vânturi și te-am pus să concurezi cu CV-uri groase, de la case mai mari, cu magnifice realizări în ele. Probabil te fac să roșești. Trebuie să te prefaci că nu mă cunoști…” (Tamara Cărăuș)
„Iar spre sfârșit, gândind la o proiecție a lui pe ecranul altor lecturi și evenimente, înțelegi că ai citit un posibil scenariu de film, cu frustrările și cu dramele cele mai acut trăite ale unui loser de elită, ale unui șomer de rasă. În final, autoarea constată că a trecut „un an arid”, cu doar „12 ieșiri din casă”, adică numai 12 solicitări ale societății (!), jurnalul făcând concurență oricărui roman al autenticității…)” (Mircea V.Ciobanu)
Tamara CĂRĂUȘ (1972) a studiat filosofie și litere la Universitatea din București, cu doctoratul susținut, în 2001, la aceeași universitate. A desfășurat proiecte de cercetare în cadrul mai multor instituții: Colegiul Noua Europă, Universitatea din București, Universitatea din Oxford, Universitatea din Uppsala, Universitatea din Groningen, Universitatea din Rijeka, Institut für die Wissenschaften vom Menschen, Viena, Academia de Științe a Poloniei ș.a. A publicat mai multe articole științifice și a coordonat volumele Cosmopolitanism and the Legacies of Dissent (Routledge, 2014), Cosmopolitanism Without Foundations (Zeta Books, 2015), Re-Grounding Cosmopolitanism: Towards Post-Foundational Cosmopolitanism (Routledge, 2016), Migration, Protest Movements and the Politics of Resistance. A Political Philosophy of Cosmopolitanism (Routledge 2018). A publicat cărțile tzara mea (Editura „Arc”, 2000), Efectul Menard (Editura „Paralela 45”, 2003), Capcanele identității (Editura „Cartier”, 2011), Limba de hârtie (Editura „Cartier”, 2017, ediția II 2019) și Militant Cosmopolitics. Another World Horizon (Edinburgh University Press, 2022).