AFIS

Conferință: Agroecologia: o oportunitate pentru agricultură și sisteme alimentare rezistente (22 noiembrie)

O abordare integrată, mai curând decât un set de reguli, agroecologia îmbină simultan concepte ecologice și sociale vizând să optimizeze interacțiunile dintre plante, animale, oameni și mediu, și să contribuie la dezvoltarea unor sisteme alimentare echitabile și durabile. Agroecologia permite producătorilor să lucreze eficient cu agroecosistemul; astfel ea produce alimente gustoase, diversificate și bogate în nutrienți, de care beneficiază atât producătorul, cât și consumatorul. Aceasta promovează o economie circulară și solidară bazată pe valori sociale și pe o utilizare sensibilă a resurselor naturale și, mai important, ajută la dezvoltarea unei noi viziuni care să permită societății să trăiască într-un mod mai durabil.

 Agroecologia oferă oportunități pentru mai multe surse de venit, prin prelucrare, marketing și agroturism. Regenerează solurile, reaprovizionează sursele de apă subterană, creează locuri de muncă și peisaje frumoase. De asemenea, unifică societatea prin cultură, schimb constant de cunoștințe și responsabilitate comună. Agroecologia, promovează legături mai strânse între producători și consumatori, o guvernanță mai incluzivă, îmbunătățind participarea fermierilor la luarea deciziilor și deține potențialul de a reechilibra relațiile de putere în sistemele alimentare, consolidând agricultura familială și asigurând o calitate mai bună a vieții în zonele rurale.

Scopul conferinței „Agroecologia: o oportunitate pentru agricultură și sisteme alimentare rezistente”  este de a discuta cele zece elemente ale agroecologiei definite de Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în contextul sistemelor alimentare durabile. Deoarece tranziția spre agroecologie implică transformarea în toate sectoarele sistemului alimentar, evenimentul are în vedere implicarea tuturor domeniilor relevante și a diverselor părți interesate, inclusiv consumatori, mici producători și actorii de decizie politică pentru a sensibiliza și a crea un mediu politic de susținere pentru o tranziție spre sistemele de alimentație durabilă.

 Evenimentul este organizat în compania partenerilor tradiționali ai FAO, reprezentați de autoritățile publice centrale și donatori, precum și de participanți din organizațiile societății civile și din sectorul privat. Cadrul strategic al FAO așa numit 4betters va fi luat în considerare cu un accent special pe o mai bună producție și nutriție, împreună cu practicile și instrumentele de agroecologie.

Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului

Evenimentul va fi în formă hibridă și va putea fi urmărit pe adresa: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZModemurzsuEtbOnzcmRTMg2FEujLlYh09A?_x_zm_rtaid=Whzzd-NXTqOLoDYyNWG2MA.1636994723538.4f5c51d471248c63cd9f23523e17433f&_x_zm_rhtaid=693 

AGENDA CONFERINȚEI:

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu