AFIS RECENTE

Decolonialitatea şi Europa de Est

Acest webinar va explora dinamica şi strategiile care au apărut în zona stângii, cu scopul de a aborda decolonialitatea din regiune. 

Ca răspuns la eşecul neoliberalismului, Europa de Est a fost martora unei creşteri a mişcărilor şi regimurilor naţionaliste care promit mântuirea prin afirmarea ,,suveranităţii’’. În Ungaria şi Polonia, aceste mişcări desfăşoară, de asemenea, o retorică anti-colonială împotriva ,,puterilor străine’’. În acest proces, acestea împiedică orice angajament critic cu propriul rol complex al regiunii în menţinerea relaţiilor coloniale globale.
Acest webinar va explora aceste dinamici şi strategiile care au apărut la stânga pentru a aborda decolonialitatea în regiune.

Webinarul se va desfășura on-line, joi, 4 noiembrie, cu începere de la ora 19.00 și va putea fi urmărit pe pagina de Vimeo a proiectului BLACK BOX EAST project (https://blackboxeast.berlinergazette.de).  

Acest webinar este în colaborare cu Berliner Gazette ( https://berlinergazette.de/) ca parte din proiectul lor BLACK BOX EAST (https://projekte.berlinergazette.de/blackboxeast/)

Vorbitori:

  • Zoltán Ginelli (Transperiphery Movement)
  • Eszter Kováts (ELTE University Budapest)
  • Andrzej W. Nowak (Adam Mickiewicz University)

  • Veda Popovici

Moderatori:

Jose Miguel Calatayud şi Magdalena Taube (Berliner Gazette)

Pagina de facebook a evenimentului. 

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu