AFIS

Activism și comunicare cu mass-media, vorbeşte Oleg Brega, activist civic și jurnalist

Participă la training-ul din cadrul proiectului ”Comunități active pentru democrație participativă în oraș”, ”Activism și comunicare cu mass-media” cu Oleg Brega.

Când?

27 ianuarie, ora 10:00 – 15:30

Unde?

Locul desfășurării: Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, bd. Stefan cel Mare si Sfant, 148

Mișcarea Hyde Park a pornit de la o emisiune radiofonică nocturnă, s-a transformat într-un ong clasic cu activităţi neordinare de promovare a drepturilor omului, apoi a ajuns un grup neformal cu proiecte mai mult virtuale, care concurează cu media comercială.

Invocînd istoria de 15 ani a asociaţiei al cărui membru-fondator sunt, voi face o trecere în revistă a stării societăţii civile moldoveneşti în ultimele două decenii şi vom analiza împreună evoluţia relaţiei ong-urilor cu puterea şi presa.

Protestele Hyde Park şi dosarele la CtEDO au dus la perfecţionarea Legii despre întruniri, şi acum cadrul legal moldovenesc pare să fie cel mai european de pe întreg continentul. Să vedem cum s-a schimbat de atunci comportamentul poliţiei şi al protestatarilor. Cum tratează presa astfel de evenimente stradale de interes public?

În partea a doua a întîlnirii vom iniţia flashmob-uri, pichetări şi marşuri, apoi vom discuta despre mediatizarea cauzelor pentru care vor opta participanţi la seminar.

Evenimentul va avea loc la data de 27 ianuarie, ora 10:00 – 15:30

Locul desfășurării: Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, bd. Stefan cel Mare si Sfant, 148

Pentru participare la eveniment completați formularul:

https://goo.gl/forms/ULoWfKZWGoJGNW2T2

Evenimentul pe facebook:

https://www.facebook.com/events/316766195509855/?active_tab=about

Data limită pentru înregistrare: 21 ianuarie.

Proiectul ”Comunități Active pentru Democrație Participativă în Oraș” este realizat de către Asociața Tinerilor Artiști ”Oberliht” cu suportul financiar al Programului ”Buna Guvernare” al Fundația Soros Moldova. Informaţiile şi concluziile publicate aparţin în exclusivitate autorilor şi nu reflectă neapărat opiniile Fundaţiei Soros-Moldova.

Despre autor

Vitalie Sprînceană

Vitalie Sprînceană a studiat ştiințe politice în Bulgaria, filozofie în Moldova și acum face un doctorat la universitatea George Mason din SUA. Jurnalist, activist, fotograf amator și autor de blog.

Lasa un comentariu