PODCAST RECENTE

Podcast PLATZFORMA: Episodul 2. Nóra Ugron

La emisiunea de astăzi vorbesc cu Nóra Ugron – feministă intersecțională anti-specistă, anarhistă, membră z Cenaclului X, participantă în mai multe mișcări de activism – pe tema locuirii, pe cauza palestiniană, membră a platformei Lefteast și coordonatoare a platformei ELMO. La moment, Nora face un doctorat în studii de gen la universitatea Turku, din Finlanda. 

 

Nóra Ugron este autoarea volumului de poezie ”Orlando Postuman”, apărut la editura Fractalia în 2022. 

De fapt, acest volum de poezie, movitat, în cuvintele autoarei ”de o dorință de a fi cu un V. (știut doar ea), cu pădurea din alte părți ale lumii sau ale orașului, de a fi cu alte orașe și spații, de a fi cu diferite specii de cerbi și licheni, de a fi cu plante, cu marea și cu pămîntul, cu bacterii și licheni”, constituie punctul de pornire al discuției noastre. 

Cu Nóra, cu care ne cunoaștem de mai mulți ani și cu care am lucrat împreună la cîteva proiecte, inclusiv ELMO – rețeaua de media de stînga din estul Europei, discut despre post-uman, despre scrisul ca comuniune, despre poezia politică, despre experiența Norei ca activistă, poetă, cercetătoare și activistă multilingvă, despre cenaclul de poezie X, care a fost laboratorul și comunitatea ce au ajutat-o pe Nora să își scrie versurile, despre poezie și genocidul din Palestina. 

Ne-am conectat cu Nóra prin zoom – cu promisiunea că facem o discuție față în față cu o primă ocazie. Discuția noastră va fi însoțită, de asemenea, de fragmente audio în care Nora citește din poemele ei. 

Cartea Nórei Ugron încă nu se găsește la Chișinău dar poate fi descărcată la liber, în format pdf, de pe pagina de internet a editurii

Podcastul poate fi ascultat și pe platforma Spotify:

Sau poate fi descărcat în format mp3 de aici


Puteți susține acest podcast pe contul de PATREON, dacă aveți posibilitatea.
În orice caz, puteți da un like sau un share la acest podcast, îl puteți recomanda și altor persoane.

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu