AFIS RECENTE

Energie Vitală. (Spectacol teatru-spălătorie).  14 noiembrie, 19:00

teatru-spălătorie vă invită la un nou spectacol – ENERGIE VITALĂ – produs de colegele și colegii noștri de la PLATFORMA DE TEATRU POLITIC din București.

Unde: 14 noiembrie, 19:00, Casa de Cultură | USM, str. Tighina 2/2. 

Ne mai putem imagina viața fără energie electrică? Care sunt cauzele și care sunt consecințele, la nivel uman și social, ale crizei prețurilor la energie? Cine este responsabil de criză și cine profită? Cum va arăta viitorul în context de „austeritate energetică”? A cui este energia?
Platforma de Teatru Politic vă invită la „Energie Vitală”, spectacol-colaj despre criza prețurilor la energie, alcătuit din patru texte diferite, cu perspective complementare: „Electro-Cazino” de David Schwartz, „Și-au tremurat pe întuneric până la adânci bătrâneți” de Alice Monica Marinescu, „Pipeline” de Nicoleta Esinencu, „Wetbulb” de Bogdan Georgescu.
Spectacolul are ca surse de inspirație: o cercetare amplă în mediul online, experiențe personale ale echipei artistice, discuții și interviuri cu persoane afectate de scumpirile din ultima perioadă și cu actanți din domeniul energiei – lucrători în sistemul energetic, ingineri, traderi, funcționari publici, oameni politici, economiști etc. Informațiile sunt însă filtrate ficțional, cu abordări și stilistici diferite, de la teatru documentar la distopie sau parodie.
„Energie vitală” face parte din proiectul „Să fie întuneric!”, demarat de Platforma de Teatru Politic împreună cu teatru-spălătorie – proiect de teatru desfășurat în București și Chișinău, care își propune să înțeleagă și să facă accesibile și inteligibile pentru publicul larg atât mecanismele complicate și opace ale comerțului cu energie cât și factorii care au contribuit la creșterea galopantă a prețurilor, în context local și european. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, Facultatea de Știința Politice – SNSPA București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea București, Galeria 26.
Cu: Ioana Chițu, David Drugaru, Alice Monica Marinescu, Alexandru Potocean
Texte: Nicoleta Esinencu, Bogdan Georgescu, Alice Monica Marinescu, David Schwartz
Mișcarea scenică: Paula Dunker
Muzica: Nikita Dembinski
Grafica: Bogdan Marcu
Consultant artistic: Andra Tarara
Consultant tehnic: Andrei Mocearov
Colaboratoare documentare: Adina Marincea
Scenografia și regia: David Schwartz
Mulțumiri speciale: Cătălin Dinu
Mulțumiri: Gabi Albu, Ștefania Cîrcu, Ioana Florea, Irina Gâdiuță, Anda Ionescu, Virgil Robu, Octavian Rusu, Otilia Schwartz, Eniko Vincze, Dorin Zisu
Durata: 120′
Acces recomandat: 14+
Accesul la spectacol este gratuit.
Pentru rezervări – https://forms.gle/7h7g6wxEjwdTzsPy7
sau la numărul de telefon 068930652.
Accesul nu mai este permis după începerea spectacolului.
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Sprijină redacția Platzforma pe Patreon!
Become a patron at Patreon!

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu