RECENTE

Cerem investigarea corectă a asasinării Tatianei Colomoițeva, lideră sindicală!

Pe 12 aprilie 2019 Tatiana Colomoițeva, lideră sindicală, fostă colaboratoare a AgroindSind (Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie „Agroindsind”) a fost găsită moartă în apartamentul propriu, cu o plagă în regiunea capului… 

Tatiana Colomoițeva a desfășurat o largă activitate de organizare a muncitorilor agricoli, fiind una dintre expertele naționale în domeniul drepturilor muncitorilor agricoli. În 2017, dna Colomoițeva, împreună cu alți membri Agroindsind a făcut mai multe dezvăluiri despre delapidări de bani și utilizarea banilor sindicatului în scopuri personale de către administrația precedentă a Agroindsind (detalii despre dezvăluiri aici: http://www.ipn.md/ro/societate/82918). În baza acestor informații a fost deschis un dosar penal în urma căruia două persoane din fosta administrație – Sergiu Bernevec și și adjunctul său, Sergiu Boța – au fost condamnați la cîte 8 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis, fiind declarați vinovați de delapidarea averii străine. 

IUF (Federația Internațională a Muncitorilor din Agricultură, Sectorul Hotelier și Industriile Alimentare) a expediat o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, primului-ministru, Pavel Filip și ministrului afacerilor interne, Alexandru Jizdan în care solicită acestora sprijinul în privința investigării corecte a decesului dnei Colomoițeva. 

Solicitare IUF Colomoiteva by on Scribd

Există suspiciuni că asasinatul dnei Colomoițeva este legat de activitatea ei profesională și mai ales de dezvăluirile pe care le-a făcut în privința schemelor de corupție și delapidări de fonduri de la Agroindsind. 

Platzforma.md se alătură acestor solicitări și va expedia scrisori cu conținut similar președinției și conducerii Ministerului Afacerilor Interne. 

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu