AFIS

Auto-împuternicirea creatorilor și artiștilor. Dezvoltarea off-scene și a centrelor culturale alternative din Austria (prelegere de Annemarie Türk)

Prelegere susținută de Annemarie Türk va oferi o prezentare istorică a apariției primelor centre de artă alternativă, explorând rolul său ca și catalizatori ai schimbării sociale. La fel, în discuție va fi pusă auto-organizarea artiștilor și provocările actuale cu care se confruntă artiștii culturali independenți.

Annemarie Türk aduce la masă experiența sa în studii de Istorie și Științe Politice la Universitățile din Salzburg și Viena, precum și în studii de Management Cultural la Academia de Muzică și Arte Spectacolului din Viena. Pe parcursul carierei sale, a fost implicată în diverse roluri în sectorul cultural, inclusiv în teatre și festivaluri din Austria ca manager de producție. Între 1992 și 2013, Türk a fost șefa departamentului pentru cultură și sponsorizări la KulturKontakt Austria. În această perioadă, a fost responsabilă pentru dezvoltarea sponsorizărilor private în domeniul artei și culturii în Austria, precum și pentru crearea programelor de rezidență pentru artiști vizuali, scriitori, traducători literari, dansatori și coregrafi. De asemenea, a conceput și a realizat premii prestigioase precum „Henkel Art.Award” și „Bank Austria Literaris. Marele Premiu pentru Literatură Est-Europeană”.
Începând din 2002, Türk este lector la universitatea pentru muzică și arte spectacolului în cadrul departamentului de management cultural. În 2013, s-a orientat către activități de consultare și curatoriat în arta independentă. Munca sa include organizarea de evenimente literare la Buch Wien și Buchmesse Leipzig, precum și colaborări cu organizații precum donumenta e.v. Regensburg. În plus, Türk a fost implicată în proiecte precum “SHARE – prea multă Istorie, mai mult viitor” între 2013 și 2015, și a participat în grupul de lucru OMC al experților statelor membre privind Rezidențele de Artiști în 2014 – 2015.

Evenimentul va avea loc, vineri, 5 aprilie 2024 la ora 19:00 la Queer Cafe. Limba de discuție este engleza.


Detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu