AFIS RECENTE

Lansare de carte: ”Republica Moldova: 30 ani în 30 cuvinte”.

Joi, 24 februarie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Republica Moldova: 30 de ani în 30 de cuvintevolum coordonat de Dorina Roșca și Lidia Cotovanu, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier istoric, coordonată de Virgil Pâslariuc.

Preț promoțional în ziua lansării.

Alături de autoare vor participa:

Oleg Serebrean

Natalia Vladicescu

Vitalie Sprînceană

Moderator: Em. Galaicu-Păun

 „Prin structura și conținutul său, volumul răspunde unui triplu imperativ. In primul rând, el sintetizează experiența celor 30 de ani de existență a Republicii Moldova prin prisma unor noțiuni și concepte care surprind și permit o lectură transversală a spiritului epocii demarate în 1991. În al doilea rând, și în strânsă legătură cu imperativul precedent, cartea propulsează terenul moldovenesc pe locul care i se cuvine în cadrul științelor sociale, scoțând în evidență valorile euristice intrinsece subiectului. Sperăm că am reușit să operăm un ritual de (re)instituire a terenului moldovenesc, scoțându-i în lumină identitatea și importanța prin prisma celor treizeci de cuvinte, care sunt tot atâtea variații ale legitimității sale ca teren fertil de cercetare. În fine, prin efortul nostru comun, îmbogățim instrumentarul teoretic, conceptual și metodologic necesar cercetării terenului moldovenesc.

Adresăm acest instrument de lucru și de cunoaștere, care constituie rezultatul unui exercițiu de reflecție și de analiză colectiv, publicului academic, dar şi tuturor celor interesaţi de trecutul recent al unei țări încă in plină căutare de sine.” (Dorina Roșca, Lidia Cotovanu).

 

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu