26 septembrie, ora 18.00
LOCAȚIE: ZPAȚIU ( str. Șciusev 103, Chișinău)
Proiectul “Strălucirea şi Nefericirea Claselor de Mijloc Europene” continuă în luna septembrie cu contribuţia lui Ovidiu GHERASIM-PROCA. De data aceasta vom fi la Chişinău unde, împreună cu partenerii noştri din proiect – Oberliht – vă vom aştepta la ZPAŢIU pentru o prezentare şi o discuţie cu invitatul nostru.
“Răspunzând programului cultural «Strălucirea şi Nefericirea Claselor de Mijloc Europene», care explorează şi situaţia şi aşteptările claselor de mijloc est europene contemporane, prezentarea publică va examina o selecţie de exemple vizuale şi textuale, pornind de la propriile cercetări de analiză a discursului. Această selecție este capabilă să ilustreze ambivalenţa şi ambiguitatea politică a rolului pe care clasa de mijloc din România, cu aspiraţiile sale globale, îl are în formarea imaginarului post-socialist. Prezentarea va avea loc în limba română, iar conţinutul și interpretarea lui vor fi în întregime deschise dezbaterii.” (Ovidiu GHERASIM-PROCA, septembrie 2017)
STRĂLUCIREA ŞI NEFERICIREA CLASELOR DE MIJLOC EUROPENE este un proiect organizat de către tranzit.ro/ Iaşi între iunie şi noiembrie 2017.
Dintre participanţi: Noa Treister, Ovidiu Pop, Ana Vilenica, Andreea Cioară, Dan Acostioaei, h.arta, BOEM*&Migrating Kitchen, Bojana Piškur & Đorđe Balmazović, Katarzyna Bielińska-Kowalewska şi Zbigniew Marcin-Kowalewski, Ovidiu Gherasim-Proca, Sönke Hallmann & Inga Zimprich şi Smaranda Ursuleanu.
Co-curatorii proiectului sunt: Nebojša Milikić, Livia Pancu şi Florin Bobu.
Partener: Asociaţia Oberliht, Chişinău, Centrul Cultural Rex, Belgrad and German Cultural Center in Iaşi.
Design: Andrei Timofte
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Partenerul principal al tranzit.ro este Fundaţia Erste.
Ovidiu GHERASIM-PROCA este lector, membru al Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi). Printre domeniile de interes în cercetare se regăsesc studiul ideologiilor politice, tranziţiile politice şi procesele de democratizare, antropologia politică şi studiile culturale. Co-editor al unui volum despre politica digitalizată (Guvernanța electronică. De la promisiuni teoretice la realități empirice, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, 2014), este preocupat de studiul revizuirii tehnologice a practicilor democratice și îngrijorat de confuzia intelectuală care o însoțește. Cele mai recente proiecte ale sale urmăresc să dezvolte mijloace teoretice și colaborativ-conversațional